Hvad kan man lave i Allinge?

Bornholm er de seneste mange år blevet et attraktivt feriested for flere og flere danskere – og dét er der flere gode grunde til. Det er især den bornholmske natur, det rige plante- og dyrelivet på øen, som er tiltrækkende for turister.  Ud af de mange byer er Allinge en af de mest attraktive og besøgte byer, som ligger på Nordbornholm. Allinge byder på betagende vandreture, storslåede udsigter og ikke mindst unikke seværdigheder. Nedenfor giver vi tre forslag til, hvad du kan foretage dig, hvis du har tænkt dig at besøge Allinge på Nordbornholm. Lejen af ferielejligheder i Allinge er også blevet populært – og hvis du har tænkt dig at besøge stedet over flere dage kan du med fordel finde en, som passer til dine behov. Er du interesseret? Så læs med her.

 

Opalsøen

Opalsøen i Allinge ligger mellem høje og  stejle klipper – og den er samtidig omringet af charmerende stier. Hvis man beslutter sig for at tage til Allinge, og gerne vil ud og vandre kan dette sted være lige noget for dig. Flere tager til Allinge blot for at gå turen omkring søen – og derfor er denne sø et must-see, hvis man tager til Allinge over flere dage.

 

Allinge Kirke

Naturen er efter manges mening storslået – og det er en af de mange grunde som folk har for, at tage til Bornholm. De gør det for at opleve naturen, dyrelivet og plantelivet. Bornholm kan dog også byde på rigtig meget andet end blot natur og et rigt dyreliv. Bornholm har sin kulturelle sider, som de fleste ikke kender til. Hvis du gerne vil opleve denne side af Bornholm kan det varmt anbefales at tage til Allinge kirke, hvor du virkelig får set en stor del af Bornholms kultur. Allinge kirke er en fin lille landsbykirke, som blandt andet adskiller fra de traditionelle kirker ved at være gul udenpå. Indvendig er kirken traditionelt sat op, men stilen er unikt designet helt tilbage fra det 1500 århundrede.

 

Hammerknuden og kystturen

Hvis man ikke kan nøjes med blot at gå rundt om Opalsøen kan man vælge, at tage en længere rute, som man kan finde på Hammerknuden. Her har man muligheden for at gå en lang tur langs kysten – og på vejen kan man være sikker på, at støde på får, køer og mange andre dyr. Denne tur kan anbefales, hvis man er en har sin børn med på familien. De vil nemlig få lige så meget ud af turen, som de voksne.

Er du i tvivl om, hvor du skal overnatte på Bornholm kan du starte med at lave din egen research over internettet. Da turistattraktioner på Bornholm er blevet mere og mere populært er der også kommet flere hoteller på Bornholm, som man kan overnatte på. Derfor er der muligheder – du skal bare sørge for, at finde det helt rette til dine behov. God tur!

Hotel Hammersø
Hammershusvej 86, Sandvig
3770 Allinge
56 48 03 64