Det sker i Nordjylland

På denne side kan du læse om Nordjylland, og hvad der sker i denne landsdel. Siden kommer til at indeholde alt lige fra lokale virksomheder og deres tilbud til nyheder i Nordjylland. På den måde kan du danne dig et overblik over, hvad denne del af landet har at byde på.

Oplev Nordjylland og dets fantastiske natur

Besøger man Nordjylland, kan man ikke undgå at lægge mærke til den omkringliggende natur. Nordjyllands natur bærer præg af et meget maritimt miljø netop på grund af, at Vesterhavet og Østkysten omkredser landsdelen. På toppen af Jylland findes Grenen, hvor du kan opleve, at de to have Skagerrak og Kattegat mødes. Man kan dermed stå med et ben i hvert hav på samme tid, hvilket meget fascinerende, og derfor er Grenen et af de mest besøgte steder i Skagen. Udover kysternes flotte strande bidrager Limfjorden og Mariager Fjord til den maritime stemning, hvilket gør, at der aldrig er langt til en smuk udsigt over hav eller vand i Nordjylland.

Nordjylland har både store by- og naturoplevelser

De flotte, hvide sandstrande er meget populære og kendetegnende for landsdelen, hvor især Råbjerg Mile er et besøg værd. Råbjerg Mile er Danmarks største vandreklit, hvor man kan nyde en smuk udsigt, der er velvære for krop og sjæl. Derfor er der i Nordjylland rig mulighed for at gå lange ture og nyde betagende natur. Udover naturen byder Nordjylland på en masse spændende attraktioner, hvor hele familien kan hygge sig. Oplev blandt andet forlystelsesparken Fårup Sommerland, som naturligvis er placeret midt i natur og skov. Derudover kan man besøge Aalborg for at nyde godt af storbyens mange muligheder for shopping. Nordjylland har en masse at byde på kulturelt, hvor eksempelvis Lindholm Høje Museet i Aalborg, Museumscenter Hanstholm eller Skagens Museum altid er et hit.

Smag på Nordjylland

Hvis du vil smage Nordjyllands lokale delikatesser, er det anbefalelsesværdigt at deltage i en af de mange årlige fødevarefestivaler. Her kan du opleve alt fra Skaldyrsfestivalen på Mors til Jomfruhummerfestivalen på Læsø, som naturligvis byder på lækre smagsoplevelser fra havet. Alt i alt er Nordjylland i hvert fald et visit værd.