Bliv klogere på Sønderjylland

Hvis du ønsker at vide mere om denne sydlige del af Danmark, så kan du følge med her på siden. Her kommer der løbende tilbud fra lokalområdet, og derudover vil der blive skrevet om sønderjyske virksomheder. På denne side bringer vi alt, hvad der sker i Sønderjylland.

Besøg Sønderjylland og dets historie

Hvis man ønsker at besøge Sønderjylland, kan man med fordel planlægge en masse kulturelle oplevelser. Landsdelen byder nemlig på en masse historie fra blandt andet 1. verdenskrig og 1864-krigen, hvor især Historiecenteret Dybbøl Banke tiltrækker mange nysgerrige sjæle. Her kan man få et autentisk indblik i krigen i 1864, hvor man kan marchere, som soldaterne gjorde – og derudover affyres der kanoner i ny og næ. Det er dog ikke kun i Dybbøl, at historien er at spore, men man kan også finde historiske museer i eksempelvis Aabenraa og Haderslev.

De sønderjyske specialiteter

Ved et besøg i Sønderjylland bør man i den grad opleve de sønderjyske madtraditioner, som er alt fra sønderjysk kagebord til det velkendte sønderjyske rugbrød eller den sønderjyske spegepølse. Sønderjylland er nemlig kendetegnet ved god gastronomi, der er lavet fra bunden. Det gode håndværk afspejler sig i de sønderjyske retter, hvor man kan finde mange gourmetrestauranter. Aflæg eksempelvis Restaurant Knapp eller Restaurant og Hotel Fakkelgården et visit, hvis du befinder dig i det sønderjyske.

Spændende attraktioner i byen og på landet

Der er et hav af oplevelser, som venter dig i Sønderjylland. I oplevelsesparken Universe på Als kan du udfordre det naturvidenskabelige, hvor der er masser af spændende ting at give sig til for både børn og voksne. Derudover er Sønderjyllands natur beundringsværdigt, hvor vadehavet årligt tiltrækker mange besøgende. Her er mulighederne mange: Se f.eks. Sort Sol, led efter rav eller tag på sæl- eller østerssafari.