Få en akut tandlægetid, hvis du har tandproblemer

Dette indlæg er sponsoreret.

Har du smerter i tænder eller tandkød?

Der er ikke noget værre, end når man har tandpine eller problemer med tandkødet. For hvordan skal man lige håndtere de problemer? Det kan være svært at afgøre, hvornår ens tandproblemer er akutte nok til at få en akut tid hos en tandlæge.

 

Hvornår er tandproblemer akutte?

Som udgangspunkt er dine tandproblemer akutte, så snart du har vedvarende smerter i tænder eller tandkød, og føler dig det mindste usikker på dine tænders ve og vel. Tag hellere til tandlægen én gang for meget end en for lidt. Dog er der nogle tilfælde, hvor du kan være sikker på, at du har brug for en akut tandlæge, fx hvis:

  • Du har tandpine
  • Du har knækket en tand
  • Dine tænder har været udsat for stød eller slag
  • Du bløder jævnligt fra tandkødet
  • Du oplever isninger

Disse tilfælde kan være symptomer på tandproblemer, der kan ende med at blive alvorlige, hvis ikke du tilses i tide. Tandpine kan være et tegn på, at tandnerven er berørt af en bakterieinfektion. Dette kan man behandle med en rodbehandling, men venter man for længe, vil der være brug for en mere omfattende tandoperation. Derfor bør du aldrig gå længere tid ad gangen med tandsmerter.

 

Sådan vælger du akut tandlæge

Når du skal vælge en akut tandlæge i Aarhus, eller det lokalområde du er fra, er det vigtigt, at denne først og fremmest tager imod akutpatienter (udenfor klinikkens normale åbningstider). Har du tandlægeskræk, kan du på tandlægens hjemmeside ofte læse mere om, hvordan de hjælper patienter med tandlægeskræk igennem behandlinger – vær ikke bange for at dele din tandlægeskræk med tandlægen. Derudover er det altid en god idé at lede efter en akut tandlæge i dit lokalområde, så du hurtigst muligt kan komme til.