Beskyt bilen med en rustbehandling

Dette indlæg er sponsoreret.

Rustbehandling af bil – sådan beskytter du bilen

Mange spørger deres mekaniker, lokale autoværksted og lignende, hvornår de skal rustbeskytte sin bil. Det er et emne, som mange ofte er i tvivl om – især fordi der findes mange forskelligartede svar. Derfor har vi udarbejdet en guide, så du forhåbentligt får et bedre overblik over, hvilke råd der gælder, når man snakker rustbehandling af bil.

Vi har kigget nærmere på FDM og deres guide, hvor de skriver, at det altid er anbefalelsesværdigt at få en uvildig til at tjekke bilen, inden du får en rustbehandling. Lokale autoværksteder kan udføre vurderingen, og hvis man er medlem af FDM, er den kontrol også en del af medlemskabet.

Det er nemlig meget forskelligt, hvor ofte bilen har brug for rustbeskyttelse. Derfor er det værd at få tjekket ved en professionel, hvornår bilen skal have rustbehandling. Det er som oftest ca. hvert andet år, at bilen kan trænge til en rustbehandling, men det afhænger også meget af din kørsel, herunder det miljø, du oftest kører i.

 

Rustbehandling af bilen handler langt fra kun om kosmetik

Rust er en hyppig årsag til skader, fejl og mangler på bilen. Derfor er det vigtigt at få foretaget en rustbehandling. Det gælder, uanset om du lige har købt en splinterny eller brugt bil. I begge tilfælde er det en rigtig god idé at få tjekket, hvorvidt bilen har brug for en rustbehandling.

For nye biler gælder det, at jo før du får den rustbeskyttet, jo bedre er det. Ved at rustbeskytte fra starten af sikrer du, at bilen har de bedste forudsætninger. Du vil f.eks. kunne spare på fremtidige reparationer som følge af rust. Rust kan forårsage, at nogle dele af bilen går i stykker, og i værste tilfælde kan delene falde af. En rustskade af den art er meget alvorlig, fordi det kan bringe dit eget og andres liv i fare. Derfor er rust ikke kun et kosmetisk anliggende, men faktisk i langt højere grad en trussel mod din og andres sikkerhed.

 

Rust forringer bilens værdi

Går du med tanken om at sælge bilen, er rustbeskyttelse også afgørende for bilens værd. Rustbeskyttelse er en investering, der i høj grad kan lønne sig i det lange løb. Det kan være afgørende ved salget af bilen, at den løbende har fået rustbehandling.

I forbindelse med bilens værdi er det også vigtigt, når du skal have udført en rustbehandling, at du får den foretaget hos mekanikere, som kan give den behandling, der passer til din bil. Her er der stor forskel på model, kørsel og meget andet. I hvert fald er det helt sikkert, at rust er noget, som i stor grad har en påvirkning på prisen.