Beskyt dit hegn

Dette indlæg er sponsoreret.

Sådan får du dit hegn til at holde længere

Hvis alger og skimmel også er nogle af dine bekymringer ved at få et hegn sat op i haven, så slip bekymringerne med denne artikel. Her kan du få gode råd til, hvordan du bedst behandler dit hegn, så det holder i mange år. Træ kræver ekstra opmærksomhed, hvis det skal pynte i haven.

Så sørg for, at dit havehegn holder længere ved at pleje det efter alle reglerne for træbeskyttelse. Så kan du nyde godt af din indhegning – både æstetisk og praktisk – som sagtens kan modstå både vind og vejr.

 

Gode råd til opsætning af hegn

Med et godt udgangspunkt kommer man langt. Det gælder også, når du skal vælge dit nye hegn. Der er nemlig nogle punkter, hvor du kan gøre dig nogle kloge valg.

Du bør f.eks. være opmærksom på:

  • At træ med knaster og revner giver vand mulighed for at trænge ind i træet.
    Derfor bør du altid nøje udvælge de planker, du vil bruge til hegnet.

 

  • At skruerne, du bruger, bør være rustfrie.
    Når du fæstner hegnet, bør du ikke bruge skruer, der med tiden ruster og skader træet.

 

  • At du altid bør vælge imprægneret eller behandlet træ.
    Sparer du penge på den front, vil du inden længe skulle købe et nyt hegn.

 

Vedligeholdelse af hegnet

Et kvalitetshegn er intet værd uden den korrekte vedligeholdelse. Derfor er det vigtigt, at du efter opsætningen sørger for, at træet får den pleje, som det har brug for. Når hegnet er sat op, kan du starte med at give hegnet en god oliegrunder.

Uanset om du opsætter et læhegn på din altan eller et større hegn i din have, så er overfladebehandling uvurderligt. Ønsker du ikke at male hegnet i en bestemt farve, kan du sagtens finde træbeskyttelse uden pigment.