Catering til din fest

Fælles for en rund fødselsdag, et jubilæum og en bryllupsfest er, at det oftest er fester, der kræver tid at planlægge. Man skal finde ud af, hvor mange og hvem der skal inviteres. Hvornår festen skal afholdes. Hvor meget forplejning gæster skal tilbydes. Planlægningsprocessen indebærer utroligt mange af sådan nogle spørgsmål. Så mange at det kan føltes som om, der ikke er plads til at glæde sig til festen. Derfor kan det være en rigtig god idé at uddelegere nogle opgaver, så man ikke skal stå for alt selv. De fleste vælger derfor at hyre et cateringfirma, fordi mad og drikke er noget af det, der kræver allermest tid og planlægning.

Før festen: Planlægning af maden

De fleste forbinder bestilling af cateringfirmaer med store fester med rigtig mange mennesker. Det skyldes, at mange på forhånd ved, at de ikke ville kunne tilberede og servere mad til 60 mennesker. Men der er også mange, der tænker, at de sagtens kan, når det ”kun” drejer sig om 20 eller 30 mennesker. At de sagtens lige kan forberede noget lækkert mad, så de kan spare penge på madudgiften til festen. Men faktisk er det ligeså krævende at lave mad til 20 mennesker, som det er at lave til 30 mennesker. Det krævende ligger nemlig i planlægningen, indkøb og tilberedningen. Selvfølgelig tager det kortere tid at tilberede maden til 20 mennesker frem for 40, men man bruger formentlig omkring samme tid på planlægning. Det kan virke meget overskueligt at stå for maden selv, når man er i planlægningsprocessen, men jo tættere man kommer på festen, jo mere uoverskueligt kan det blive. Op til festen er der mange andre ting, der tager din opmærksomhed – og her kan det være svært at finde tid til at forberede maden.

 

Under festen: Læn dig tilbage og snak med dine gæster

Når man bestiller et caterfirma, kan man læne sig tilbage under festen. Du behøver hverken bekymre dig, om stegen har fået nok, eller om kartoflerne brænder på. Du kan sidde blandt dine gæster og bare nyde festen – fejre det, du skal fejre. Faktisk behøver man slet ikke være særlig mange mennesker, før man kan bestille catering. Der er forskellige cateringfirmaer som f.eks. Madkonceptet, der tilbyder mad til både større og mindre selskaber. Selvom man ”kun” er 15 mennesker, tager madlavningen en del af ens tid og fokus – uanset hvad man fejrer.

 

Efter festen: Slå benene op

En tredje fordel ved at bestille mad udefra er, at nogle firmaer tilbyder tjenere til at servere og opvaskere. Det har sin fordel, at man kan slå benene op dagen derpå og blot nyde godt af, at der er nogle andre, der har taget sig af oprydningen og rengøringen.

Uanset om det er før, under eller efter festen, giver et cateringfirma en ro, fordi du som vært er sikret, at der er styr på alt fra indkøb til tilberedning og madlavningen.