Det skal du være opmærksom på ved renovering af badeværelse

Dette indlæg er sponsoreret.

Regler og love ved renovering af badeværelse

Badeværelse er et vådrum, og der er derfor nogle helt specifikke regler og krav for renovering af vådrum. Rygter vil sige, at badeværelset er det dyreste at renovere pr. kvadratmeter. Det skyldes netop, at der er en lang række krav vedrørende renovering af badeværelse. Bygningsreglementet forskriver en lang række krav heriblandt:

  • Placering af badeværelset og adgangskrav fra boligens stueetage.
  • Indretning af badeværelset og krav til fri afstand.
  • Krav til materialer og konstruktioner i vådrum. Gulve og vægge skal kunne tåle fugtpåvirkninger.
  • Krav til ventilation og indeklima. Frisk luft og god ventilation er afgørende for et sundt og velfungerende badeværelse.

Renovering af badeværelse koster det hvide ud af øjnene

Badeværelset er det dyreste rum at renovere i boligen. Det siges at et badeværelse koster i omegnen af 30.000 til 35.000 kroner pr. kvadratmeter, hvis badeværelset skal laves i et eksisterende rum. Skal badeværelset renoveres i et eksisterende badeværelsesrum koster det omkring 6.000 til 15.000 pr. kvadratmeter. Oveni denne pris skal der så lige tilføjes toilet, brusekabine, ventilator, håndvask, lys og diverse oveni. Selvom det er er dyrt at renovere badeværelset, er det måske en fordel at huske på, at renoveringen kan være med til at øge den samlede værdi på ejendommen. Derfor er det jo nødvendigvis ikke penge, der er spildt, men i stedet penge der er investeret.

Gør-det-selv renovering?

Renovering af badeværelse kan være en kompliceret opgave, da der både skal laves vvs-arbejde og el-arbejde. Derfor kan det være en fordel at benytte en professionel, som kan hjælpe med at vejlede i hvilke opgaver, du selv må foretage, og hvilke du skal have hjælp til. Ved renovering af badeværelse skal du huske at lade de erfarne håndværkere renovere el- og vvs-systemerne i badeværelset, så du nemlig dækket forsikringsmæssigt, hvis noget skulle gå galt.