Få en smuk træterrasser

Dette indlæg er sponsoreret.

Tips til valg af træterrasser

Der er mange terrassebrædder at vælge imellem, hvilket kan gøre valget lidt uoverskueligt, når du skal have din nye træterrasse. Skal det være brædder, der er trykimprægneret, bløde eller hårde? Skal det være af eg, lærk eller jatoba? Valgmulighederne er uendelige, men vælger du træbrædder, der er lavet af holdbart træ og kan holde til alt slags vejr, så har du allerede en god start. Dette kunne f.eks. være trykimprægneret træbrædder, som ofte også er en billigere løsning.

 

Fordele og ulemper ved træterrasser

Som med alt andet, så kan du også finde fordele og ulemper ved træterrassen. Fordelene ved træterrassen er f.eks., at overfladen er varm og behagelig (modsat sten), og har du træ i huset, så kan træterrassen ofte give et pænt og matchende look. Med træterrassen er der også flere muligheder for at være kreativ, da den er nemmere at forme, som du har lyst til. Det er altså fleksibelt, nemt og æstetisk. Ulemperne er dog, at træterrassen ikke er ligeså holdbar som andet materiale (f.eks. sten), og ofte er den også glattere i regnvejr. Du kan dog nemt modarbejde ulemperne ved at vælge de rette træbrædder og sørge for at give terrassen en vedligeholdende behandling mindst hvert tredje år.

 

Vedligeholdelse af træterrasser

Forskelligt slags træ kræver forskellige behandlinger. Men en god tommelfingerregel er, at du renser og sliber træoverfladen grundigt, sådan at den ren og glat. Efter rensningen er overfladen klar til at males og behandles med træbeskyttelse eller terrasseolie. Der skal dog være tørvejr, før du kan fortsætte med behandlingen, da fugtindholdet i træet helst ikke må stige over 15%. Afhængigt af træbeskyttelsen, som du bruger, så kan den hjælpe med at beskytte træet mod UV-stråler og svampeangreb, hvilket forlænger terrassens levetid. Sådan vedligeholder du din træterrasse ‒ rens, slib og mal!