Færge: Sådan kommer du nemt til Bornholm

Bornholm har i mange år været en af danskernes foretrukne ferieøer, og det er der ikke noget at sige til! Den solbeskinnede ø har med sin skønne natur, dejlige badestrande, kulinariske oplevelser, rå klippeterræn og kulturelle monumenter alt, hvad hjertet begærer. Bornholm er kendt for sit gæstfrie feriemiljø til folk og familier i alle aldre, hvilket i årtier har været med til at danne ramme om, at øen kan kalde sig for danskernes elskede ferieø. De hyggelige og charmerende bornholmske byer byder på et væld af skønne aktiviteter for enhver feriegæst.  Øen har med sit areal på små 600 km2 samt et befolkningstal på ca. 40.000 indbyggere en perfekt størrelse, hvad angår turisme samt store og små oplevelser. Den indbydende natur samt de kulturhistoriske skatte, som øen gemmer på, skaber fantastiske og berigende omgivelser for den perfekte ferie i Danmark.

Oplevelser og aktiviteter på Bornholm

Bornholm er fyldt af fabelagtige muligheder for storslåede oplevelser for både voksne og børn i alle aldre. Her får du en kort liste over nogle af øens største seværdigheder:

 • Hammershus borgruin og besøgscenter
 • Østerlars rundkirke
 • Rokkestenene
 • Helligdomsklipperne
 • Ekkodalen
 • Døndalen
 • Dueodde strand
 • Rytterknægten
 • Jons kapel
 • Og meget mere…

Foruden ovenstående turistattraktioner byder ferieøen også på et væld af store kulinariske oplevelser. Det gælder både i byer som Rønne, Allinge, Svaneke, Gudhjem, Nexø og Åkirkeby samt på Christiansø, som er en mindre ø, der kan sejles til fra Bornholm. Her er det lokale specialiteter som stegte sild, sol over Gudhjem og den famøse Krøllebølle-is, der er blandt de flestes favoritter. Derudover findes der også en masse forskellige aktiviteter for børnefamilier på ferieøen, hvorfor den blandt disse er uhyre populær. Foruden den eviggyldige cykelferie rundt på øen kommer vi her med et par forslag til, hvad I kan bruge tiden på derovre:

Vandring i Almindingen (Ekkodalen og Rytterknægten findes her)

 • En vandretur i Bornholms største skov i naturskønne omgivelser er altid et hit for de fleste børnefamilier. Der er mange forskellige ruter at vælge imellem alt efter behov og ønsker. I Almindingen findes desuden den berømte Ekkodal, hvor I kan teste stemmebåndene, samt se den flotte Rytterknægt.

Kajaktur langs klippekysten

 • En kajaktur langs den bornholmske klippekyst byder på en utroligt smuk rute, som ikke kræver nogen speciel erfaring med sejlads. Turen er for de fleste, og tempoet tilpasses altid efter, hvad I finder bedst. Turen langs kysten giver desuden et andet blik på øen udefra.

Færgen til Bornholm

Den nemmeste og mest bekvemmelige måde at komme til Bornholm på er med færge. Bornholmslinjen sejler flere gange i døgnet og er en pålidelig og behagelig måde at rejse til den solbeskinnede ø på for hele familien. På overfarten er det muligt at slappe af, strække benene, nyde udsigten og få sig lidt at spise og drikke. Der er flere forskellige ruter at vælge imellem afhængig af, hvor I kommer fra i landet. Varigheden på færgeturen afhænger desuden af, hvilken rute der benyttes.