Hanhunde og kastration

 

 

 

 

 

 

 

Når du har en hanhund, så ved du højst sandsynligt godt, at de har tendens til, at strejfe når der er en tæve i løbetid i området. Nogle tror endda at hvis man foretager en kastration af hanhunde, så løser det dens adfærdsproblemer, dette er dog ikke tilfældet.
Mange mennesker tror, at hanhunde som ikke er kastreret er aggressive og ikke er til at styre. Men det passer ikke, det handler helt og holdent om hundens psyke. Psyken har noget at gøre med hundens selvtillid og om dens stressniveau. I denne artikel vil du kunne læse om fordele, ulemper og myter der er ved, kastration af hanhunde.

 

Fordele

  • Hunden strejfer ikke længere
  • Du forhindrer sygdomme som er relateret til testiklerne
  • Du undgår parring

Ulemper

  • Større tilbøjelighed til vægtforøgelse
  • Større tilbøjelighed til pelsproblemer
  • Hunden kan blive usikker

Myter om kastration
Aggressivitet og ustyrlig adfærd kommer ikke af, at hunden ikke er blevet kastreret. Denne adfærd kommer derimod af manglende stimulering, manglende socialisering med andre hunde samt ejerens adfærd overfor hunden, simpelthen lav selvtillid hos hunden. Stor selvtillid kommer af mange og gentagne succesoplevelser mellem hund og ejer, selvtilliden hos hunden er noget der skal plejes og holdes vedlige.

 

Derfor er træning, uanset hvor dygtig og lydig hunden er, bare en super god idé. Husk på, at hunden ligner sin ejer. Derfor er det vigtigt at du aldrig er aggressiv over for din hund, uanset hvor frustrerende den end kan være. Hvis din hund anser dig som værende upålidelig eller ufornuftig, så vil hunden på et tidspunkt blive ustabil overfor dens omgivelser. Dette resulterer i en aggressiv, og ustabil hund med lavt selvværd – den adfærd kommer altså ikke af ikke at kastrere din hund, men derimod din egen opførsel som ejer, husk på at du altid skal vise hunden vejen uden at tvinge den.  

 

Hvis du ønsker at kastrere din hanhund hos en dyrlæge i København, så der selvfølgelig en række ting du skal overveje. Er det det rigtige at gøre for din hund? – Hvis din hund ikke har nogle problemer med evt. sygdomme relateret til testiklerne eller den ikke strejfer, er der måske ikke nogen grund til at kastrere den. Derudover skal du overveje, om du ønsker en kemisk kastration eller en operativ kastration.

 

Grundtvigs Dyreklinik
Tuborgvej 266 B
2400 København NV.
21 62 85 42