Hjælp til unge på bosted i Nordjylland

Dette indlæg er sponsoreret.

Bosted i Nordjylland hjælper unge til et liv i balance

Et liv i balance er ikke en selvfølge for alle. Mange unge går gennem udfordringer, og nogle gør det endda på egen hånd. Det kan være svært at takle alene, men samtidig også svært at opsøge den nødvendige hjælp. Derfor findes der i hele landet bosteder, hvor unge kan få den fornødne støtte til at starte på en frisk og få etableret det liv, de ønsker. På Bostedet Hanbohus hjælper man de unge til at komme nærmere et mere selvstændigt og harmonisk liv.

 

Rolige omgivelser er ideelt for bosted for unge

Som et eksempel på et bosted i Nordjylland, der er til for at hjælpe unge på rette vej i livet kan Bostedet Hanbohus som sagt nævnes. Det ligger placeret i skønne nordjyske omgivelser og danner ramme for et hus med 10 lejligheder. De unge bor i deres egen lejlighed med eget køkken og bad, hvilket gør, at de oplever selvstændighed i tilværelsen. Men der er også rig mulighed for at deltage i sociale aktiviteter på stedets fællesfaciliteter. Samtidig ligger det dejlige Vesterhav tæt på. På den måde er naturen med til at skabe ro i en ellers kaotisk tilværelse for de unge.

Bostedet er desuden godkendt efter servicelovens §107, hvilket betyder, at det er egnet til både unge og voksne i alderen 17-35 år.

 

Målet med et bosted for unge og voksne

Det overordnede mål for bosteder som Bostedet Hanbohus er at opfordre og støtte unge og voksne med en udfordrende hverdag til at leve et liv i mere harmoni. Dette gøres bedst ved at etablere stabile og faste rammer for beboerne og dermed skabe et grundlag for en sund udvikling og indlæring. En mere konkret måde at gøre det på er ved anerkendende pædagogisk tankegang. Dette indebærer at holde fokus på den enkelte person og hans/hendes behov, at give plads til udvikling og løbende følge denne. Individet står derfor i centrum for de kompetente pædagogers omsorg og støtte. På den måde kommer hver enkelt person på højde med sit fulde potentiale og kan dermed leve sit liv som fortjent.