Hvorfor er brandgardiner en god løsning?

Når man læser ordet ”brandgardiner”, er der ikke blot tale om gardiner, man kan købe i IKEA, der er brandsikret – slet ikke. Hvis man skal beskrive et brandgardin visuelt, så ligner det en stor metalplade. Det lyder ikke just som et kønt syn, men det er heller ikke en genstand, der skal pynte i et rum, men det er noget, der skal redde liv.

Brandgardiner, eller røggardiner som de også kaldes, er med til at afskærme mod ildebrand, flammer og røg. Det er typisk noget, kun virksomheder benytter sig af. Har man for eksempel en tømrervirksomhed eller en elektrikervirksomhed, er der stor risiko for brand, både på grund af det arbejde, der bliver udført, men specielt også på grund af de elektroniske værktøjer, man bruger i arbejdet. Lige præcis disse former for virksomheder gør rigtig klogt i at investere og anskaffe sig nogle topsikret brandgardiner og på denne måde gøre de ansatte mere trygge ved at gå på arbejde.

Skal jeg kun investere i brandgardiner?

Brandgardiner er en rigtig god løsning, i og med de afskærmer for flammer og røg, men det er ikke den eneste løsning, der findes. Man kan også opsøge en professionel dørproducent, der producerer branddøre, og på denne måde gøre sine ansatte dét mere trygge, ved bedre at kunne stå inde for deres sikkerhed på arbejdspladsen.

En branddør har det samme formål som brandgardiner – at holde branden ude.

En branddør er med til at sørge for, at ilden spreder sig langsommere, og sikrer på denne måde, at både mennesker og ting i bygningen påtager sig mindst mulig skade, hvis der skulle opstå brand.

I bund og grund handler en branddør på ingen måde om, at den skal se godt ud og være moderne, men derimod at den skal redde liv. Men ved at finde den rigtige dørproducent, kan man få en branddør, der både er brandsikker og har den højeste kvalitet, men samtidig er pæn at se på.

Når man investerer i brandgardiner og branddøre er det utrolig vigtigt at sikre sig, at begge dele er produceret af autoriserede folk, og at de er certificeret og testet, så man er garanteret, at de virker. Hvis producenten ikke kan fortælle dette, eller man ikke kan finde noget om det på deres hjemmeside, skal man med det samme finde en anden producent og leverandør, da dette er et produkt, der på ingen måde må være defekt, da det er med til at redde liv.

DAN-doors A/S

Industrivej 19

8660 Skanderborg

87938700