Hvornår skal kloakken renses?

Dine kloakrør er usynlige for dig til daglig, og det kan derfor være svært at vide, hvornår du skal rense dem. Som udgangspunkt skal du kun rense dem, når der opstår et problem.

 

Hvorfor skal kloakken renses?

Hvis du oplever problemer med vandtilførslen, eller du har problemer med at få vandet til at forsvinde i vasken eller toilettet, kan det være tid til at rense afløbet. Hvis dit toilet ikke kan skylle ud, og vandet stiger i kummen, eller hvis afløbet lugter, skal din kloak renses. Hvis du oplever flere problemer med afløbet flere steder i huset, så tyder det på, at problemet er større, end at du selv kan løse det, og der skal professionelle folk til. Hvis du selv kan løse problemet og skabe fri passage for vandet med en svupper eller et andet værktøj, så er det helt fint. Fjern hår fra bruseren og madresterne fra køkkenvasken. Hår og mad er nemlig med til at skabe blokader i afløbet. Hvis du ikke selv kan skabe gennemgang, skal du have fat i en professionel. Det er en god ide at sørge for at få det ordnet så hurtigt som muligt, så dit afløb og din kloak ikke forværres. Det kan blive dyrt i sidste ende.

 

Sådan passer du på din kloak

Du kan forebygge kloakproblemer så godt som muligt ved at passe på dine afløb. Undgå at skylle madrester, kaffegrums og andet ud i afløbet, som kan størkne og skabe fedtaflejringer. De kan i sidste ende sidde og blive til blokader langt inde i afløbet. Du bør også undgå at skylle kemikalier og malingsrester ud i afløbet, da dette kan skade afløbet eller tilstoppe det. Lad være med at smide vådservietter, vatpinde, køkkenrulle, bleer og andet, der ikke kan opløses i vand, i toilettet. Derudover er det en god ide at rense dine tagrender et par gange om året for blade, sand og andet, der kan sidde i tagrenden og ende med at stoppe kloakken. Du kan derudover også opfordre dine naboer til, at I ikke fejer sand fra vejen ned i kloakken, da dette kan tilstoppe kloakken.

 

Vælg en lokal ekspert i kloakrensning

Hvis du alligevel skal have en professionel ud for at kigge på dine afløb, så vælg en lokal kloakrenser. Hvis du bor i Nordsjælland, kan du få en kloakrensning fra Holbæk. JK Kloakservice er din lokale kloakrenser og kan hjælpe dig med stort og småt til dine afløb. Når du støtter de lokale virksomheder, er der større chancer for, at du kan få akut hjælp, hvis uheldet er ude. Du sparer samtidig også på kørselsomkostninger, og dermed er du også med til at passe på miljøet, fordi din kloakrenser ikke skal køre langt og bruge meget benzin. Du kan også få anbefalinger af andre lokale i dit område, som har haft brug for en kloakrenser, så du er sikker på, at du vælger en fagmand, der har et godt ry i området. /