Indikatorer på at du har rotter i dit hjem

Dette indlæg er sponsoreret.

Har du rotter på loftet?

Ja, eller bare i hjemmet generelt. Så er det bestemt ikke rart med sådan en lille ekstra beboer, der lusker rundt midt om natten og måske oveni købet raserer i køkkenet også. Det er bestemt heller ikke sundt at have rotter rendende i ens hjem, de kan nemlig bære rundt på diverse former for smitte.  Det er dog ikke helt lige til at vide sig sikker på, om du faktisk har rotter. Rotter er nemlig meget sky af natur og lever mest i de mørke timer.

 

5 tegn på rotter:

  1. Du kan høre kradselyde eller pibelyde fra enten, gulv, loft eller vægge. Det kan sagtens være andre dyr, du kan høre så som en mår eller mus. Men lyde af fremmede beboer i huset er næsten altid en indikation på rotter.
  2. Du synes, at der lugter af kloak. Så kan det også være rotter, du kan lugte. Med mindre du ved, at der er en anden årsag til kloaklugten.
  3. Du finder gnavemærker i plastik, brødposer osv. kan det også være en kraftig indikator på rottebesøg.
  4. Finder du rottelort? Så er du vidst ved at være helt sikker på, at du har ubudne gæster. Rottelort og muselort ligner hinanden. Men rottens lort er meget større – mellem 10-17 mm lange, tilspidsede og oftest fundet i et fast løbespor, så du nærmest kan spore rottens “flugtrute”.
  5. Du kan se fedtet løbespor på dit gulv. Da rotten har dårligt syn løber den langs fodpaneler og vægge, hvor du med garanti vil kunne se fedtede løbespor.

 

Hvad du skal gøre, hvis du har rotter

Først, så er det faktisk lovpligtigt af dig at kontakte kommunen. Hvis du dog gerne vil være helt sikker, inden du lægger dig ud med kommunen, kan du lave mel-testen og drysse mel det sted, hvor du tror, rotten har været eller løbet. Vent derefter til næste dag og hvis du har rotter, vil der være spor efter rottens hale aftrykt i melet. Hvis du har rotter, kan du få hjælp med din rottebekæmpelse af en kloakmester.