Nem vinduespolering

Nypolerede vinduer er noget af det vigtigste, hvis man vil sende et godt signal omkring vedligeholdelse af sin udvendige facade. Der er ikke noget mere forstyrrende end et snavset vindue, der fjerner fokus fra en god udsigt. Beskidte vinduer er heller ikke særligt indbydende for kunder af virksomheder og butikker – men hvor ofte og hvordan skal man egentlig polere sine vinduer? Læs med her, hvor vi går i dybden med vinduespolering.

 

Hvor ofte skal jeg polere vinduer?

En tommelfingerregel, der er værd at huske, er at jo oftere du vasker vinduer, jo lettere bliver rengøringen. Det skyldtes, at du hele tiden har bugt med snavs og fedt, derfor oplever du en lettere vinduespolering. Når det er sagt, er der stor forskel på rengøringen af udvendige sider overfor indvendige. Indersiden af vinduet bliver ofte ikke udsat for ligeså meget snavs, og derfor behøver rengøringen ikke være ligeså hyppig som ved ydersiden af vinduerne. Hvis man bor i et område, hvor vinduerne udvendigt er udsat for meget støv, salt eller sand – skal vinduerne pudses hyppigt for, at man kan få bugt med snavset. Indersiden af vinduet skal oftest rengøres halvt så ofte som ydersiden med mindre, at der er tale om et køkkenvindue eller lignende, som er udsat for meget fedt, røg eller fedtede fingre.

 

Hvornår skal jeg polere mine vinduer?

Det er bedst at pudse vinduer på dage, hvor det hverken er for koldt eller for varmt. Et koldt vejr vil i værste tilfælde fryse dit vand, inden du får pudset vinduet. Et varmt vejr kan derimod også være problematisk, fordi hvis vinduerne er for varme, vil vandet fordampe hurtigt, hvilket efterlader sæberester og kalk.

 

Hvordan skal jeg polere mine vinduer?

Når du går i krig med vinduespoleringen, skal du sørge for at vaske vinduesrammerne ned først. Sæb vinduet ind i sæbevandsblandingen med en svamp. Fjern vandet med en vinduessvaber i en bevægelse, hvor du sørger for ikke at skubbe vandet hen, hvor du allerede har fjernet vand. Poler efter med en ren klud. Hvis vinduespoleringen virker for uoverskuelig eller blot ønsker et professionelt resultat, kan du tage kontakt til en kompetent vinduespudser som eksempelvis Erhvervsrengøring Aahus ApS. På den måde får du altid et tilfredsstillende resultat uden at skulle yde en arbejdsindsats selv.