Slip din tandlægeskræk

Sådan slipper du af med din tandlægeskræk

Op mod 40 % af den danske befolkning lider af tandlægeskræk. Det er en stor portion mennesker, og tandlægeskræk er på mange måder en overset problematik i vores samfund. Selvom vi alle godt ved, at tandlæger hverken er farlige eller ude på at gøre os ondt, kan det alligevel være en skræmmende oplevelse at skulle aflægge tandlægen et besøg. Det kan gøre ondt, og deres apparater kan sige ubehagelige lyde. Men til trods for ubehagelighederne er tandlægebesøg bare ikke noget, man bør skippe. Derfor kommer der her en række råd til, hvordan du kommer din tandlægeskræk til livs, så du kan holde dine tænder fine resten af dit liv.

 

  1. Vær ærlig omkring din fobi

Måske synes du, det er flovt eller underordnet, at tandlægebesøget kan få dig til at blive utilpas, og det kan sikkert virke grænseoverskridende at skulle fortælle om det. Men en af de bedste måder hvorpå du kan komme din skræk til livs, er ved at åbne op og fortælle ærligt omkring dine bekymringer. På den måde er din tandlæge bevidst om det, og han/ hun kan tage højde for det under behandlingen. Vælg en tandlæge, du er tryg ved, og som tager højde for dine bekymringer.

 

  1. Vær taktisk i planlægningen af dit besøg

Hvis du er nervøs for besøget, kan det være en hjælp at lægge det først på dagen. Så slipper du for at gå en hel dag og bekymre dig om dit besøg senere. I stedet kan du få det overstået tidligt, og så kan du bruge resten af dagen på at lave noget godt for dig selv. -forkæl dig selv og lad det være guleroden for dit besøg hos tandlægen.

 

  1. Kom afsted og udskyd ikke dine besøg

Venter du med at komme afsted, bliver det kun sværere at tage sig sammen og komme ud af starthullerne. Så kan man, oven i sin skræk og bekymring, også være flov over at komme og stå ansigt til ansigt med det pinlige fakta, at man ikke har været ved tandlæge de sidste 4 år. Har man ventet længe med at gå til tandlæge, kan bekymringer om, at der skal laves større ting også opstå. Der er ingen grund til at sætte sig selv i disse situationer, så hvis du vil være lidt sød ved dig selv og begrænse din skræk mest muligt, skal du sørge for kontinuerligt at gå til tandlæge.

Faktisk er der ingen undskyldning for ikke at komme afsted til tandlægen. Venter du, gør du kun det hele værre for dig selv. Og husk: Den første gang er den værste, -derfra bliver det kun bedre.