Vacciner din hund

Dette indlæg er sponsoreret.

Har du en vaccinationsplan for din hund? Derfor er det vigtigt

Hvis man har en hund, er dens helbred og velvære dit ansvar som hundeejer. Derfor er det vigtigt at sikre dig, at din hund har de vaccinationer, den skal have.

Få en passende vaccinationsplan til din hund

For at undgå, at din hund bliver smittet med diverse sygdomme, er det en god idé at få den vaccineret. Gør det evt. nemt for dig selv som ejer og læg en vaccinationsplan. Her kan du bede om hjælp hos en dyrlæge til at finde ud af, hvilke vaccinationer din hund skal have.
Dyrlægen vil vurdere, hvordan din hunds vaccinationsplan skal se ud, og det er ikke nødvendigvis noget man selv kan regne ud derhjemme. Her tager dyrlægen højde for din hunds smittefare og om den for eksempel rejser til andre lande eller deltager i stævner.

Hvor ofte skal du vaccinere din hund?

Hvis du vil være sikker på, at din hund kommer til at undgå alvorlige sygdomme, burde du vaccinere hunden. Der findes ret nemme guides til, hvornår det anbefales, at din hund skal vaccineres. Din hvalp bør vaccineres første gang, når den er otte uger gammel. Herefter bør hundene vaccineres hver fjerde uge, indtil de er 16 uger gamle. Den næste vaccine skal så gives, når den er ca. 1 år gammel. Efter hundens første leveår burde den derefter vaccineres hver tredje år.

Vær dog opmærksom på, at ikke to hunde er ens, så vil man være sikker på, at ens hund får de vaccinationer, der er nødvendige, skal du konsultere en dyrlæge.

Nødvendige vacciner og tillægsvaccinationer

Nogle vaccinationer er din hund nødt til at få. Hvalpe bør vaccineres mod hundesyge, leverbetændelse, parvovirus, parainfluenza og leptospirose.

Derudover findes der vacciner, der ikke er obligatoriske, men som stadig kan være gode at give din hund. Det er de såkaldte tillægsvacciner, som blandt andet er mod kennelhoste og rabies.

Skal din hund på en hundepension, er det et krav fra alle hundepensionater, at din hund er vaccineret med DHP, der blandt andet beskytter mod kennelhoste. Kennelhoste er ikke alvorligt, men er en infektion i luftvejene, der giver hoste i op til tre uger.

Vacciner din hund i dag og undgå sygdomme. Det kan være svært at vide præcis, hvilke vacciner din hund har brug for. Derfor er det en god idé at kontakte din lokale dyrlæge og få en passende vaccinationsplan for din hund. Bor du omkring Herlev, kan Herlev Dyreklinik hjælpe dig med at vaccinere din hund og give det det optimale helbred.

Hunden er menneskets bedste ven, så husk at passe på dem!