Vælg det rigtige tag

Er det ved at være tid til et nyt tag? Så læs med her, hvis du vil blive klogere på ting, du skal være opmærksom på, inden du vælger ny tagbeklædning til dit hus. Der er så mange ting, man kan vælge imellem, når man skal have nyt tag, men der er visse ting, som er værd at overveje nøje, inden du begiver dig ud på tag-jagt.

 

Taget skal passe ind i husets stil

Man skal være forsigtig, når man ændrer på husets oprindelige udseende med et helt nyt tag, der ikke passer ind i det arkitektoniske. Du kan nemlig risikere, at det ødelægger huset arkitektoniske skønhed, fordi taget ikke passer ind i den oprindelige stil.

Læs eventuelt lokalplanen igennem, inden du begiver dig ud på tag-jagt, for der kan være begrænsninger. For eksempel kan der stå, at man ikke må bruge glaseret tegl.

 

Vedligeholdelse og levetid

Det er også værd at undersøge vedligeholdelse og levetiden på de forskellige tag. For eksempel kræver betontagsten ikke meget vedligeholdelse, mens teglsten skal vedligeholdes. Det der går igen for alle tag er, at man årligt skal fjerne snavs og mos, så man minimerer risikoen for fugt- og frostskader, så taget kan holde i mange år.

 

Energikrav

Når du skifter tagbeklædning, vil du sandsynligvis komme ud for, at skulle leve op til bygningsreglementets krav om efterisolering, som svarer til nutidens byggerier. Det kan være svært at finde rundt i de forskellige energikrav, derfor kan du med fordel kontakte et professionelt og kyndigt tagfirma, som kan foretage beregninger, der fortæller, hvilke energikrav man skal leve op til med den ny tagbeklædning.