Vælg en snedker til disse opgaver

Dette indlæg er sponsoreret.

Fordele og ulemper ved at gøre det selv

Når det kommer til fornyelser og kreative ideer til hjemmet, er det blevet populært at springe ud i at gøre det selv. På den måde kan man gøre det præcis, som man vil, og få det som man gerne vil have det. Det kan for eksempel være, hvis køkkenlåger skal skiftes, gulve eller bordplader skal ændres, eller du skal bygge noget. Alternativet til at gøre det selv er at få en snedker eller tømrer til at udføre arbejdet for dig. Her kommer nogle fordele og ulemper ved gør-det-selv-arbejde. For kan det egentlig betale sig at kaste sig ud i det selv?

 

Få hjælp af snedker til de svære projekter

Fænomenet ”DIY” bliver brugt om alt fra helt små kreative idéer til større og mere udfordrende projekter. Det kan give en følelse af at have kontrol over det der laves, at man gør det selv. Men hvis du ikke har hænderne skruet rigtigt på, kan det være en fordel at få hjælp. Det kunne være af din lokale tømrer- og snedkermester Rasmus Scherfig. Snedkere har nemlig meget erfaring, og ofte bliver resultatet derfor også bedre. Du kan også få gode råd og større viden, som eventuelt kan bruges senere hen.

 

Det skal du overveje, hvis du gør det selv

Hvis du ikke kontakter en snedker, men laver dit projekt selv, er der nogle ting, du skal være opmærksom på:

  • Kan du klare opgaven? – overvej om du har den viden og de midler og værktøj, der skal til for at udføre arbejdet.
  • Kender du de byggetekniske regler? – det er vigtigt at kunne overholde disse.
  • Hvilke konsekvenser har arbejdsforløbet? – tænk over, om der er rum i huset, der ikke kan bruges under arbejdet og i hvor lang tid.

Der er fordele og ulemper ved gør-det-selv, og det vigtigt at overveje grundigt, om det er det rette valg.