Derfor er det vigtigt med skærmbriller

Dette indlæg er sponsoreret.

Hvornår har du brug for skærmbriller?

Det er i langt de fleste tilfælde, når du sidder foran computeren, at du har behov for skærmbriller. Computeren er den skærm, som du kan sidde plantet foran i timevis i forbindelse med arbejde. Hvis skærmlyset påvirker dig, er det værd at overveje at anskaffe dig nogle skærmbriller. Hvis du for eksempel oplever, at du får hovedpine, når du sidder ved tasterne, er det en god indikator for, at du har behov for skærmbriller. Det kan også være, at du får sværere og sværere ved at fokusere med øjnene, som arbejdsdagen skrider frem. Eller måske har du tit problemer med, at dine øjne bliver irriteret og løber i vand, når du arbejder foran skærmen. Hvis du kan nikke genkendende til nogle af disse symptomer, bør du undersøge sagen nærmere.

Hvad er skærmbriller?

En skærmbrille er en brille, der er lavet specielt til at beskytte øjnene mod overbelastning i forbindelse med skærmarbejde. De forhindrer at øjnene udsættes for voldsom stimulans, hvilket blandt andet forbygger spændingshovedpine. Nogle briller fås med blåt lys, men det er noget, du selv kan vælge til eller fra. En optiker kan hjælpe dig med at vurdere, om du har behov for blåt lys i din skærmbrille. Hvis du ikke bruger briller normalt, er det intet problem. Brillerne fås både uden styrke, med enkeltstyrkeglas og flerstyrkeglas. Der findes altså skræddersyet skærmbriller til dig, der sidder meget foran skærmen på arbejdet eller hjemme.

Hvordan får du skærmbriller?

Hvis du synes, at det lyder interessant og relevant for dig, så skal du opsøge din lokale optiker. Optikeren vil foretage en synsprøve på dig. Vedkommende vil derefter på baggrund af dine resultater og forklaringer vurdere, om du har behov for en skærmbrille og hjælpe dig med at finde den rigtige.