Det skal du huske til begravelsen

Dette indhold er sponsoreret.

Alle mennesker er unikke. Derfor er der ikke to begravelser eller bisættelser, der er ens. Nogle afdøde når at formulere en lang række ønsker til, hvordan deres begravelse eller bisættelse skal tage sig ud, mens det i andre situationer er helt op til de pårørende at stå for planlægningen. Uanset hvad er det altid en god idé at vælge en erfaren, omsorgsfuld og forstående bedemand til at hjælpe med de praktiske forhold. Begravelser og bisættelser koster typisk omkring 13.000-15.000 kr., men husk på at en dyr begravelse, ikke nødvendigvis er en god begravelse – eller bisættelse for den sags skyld. Har du og din familie mistet en kær, kan I her får hjælp til, hvordan I kan vælge den rigtige bedemand for jer til begravelsen.

 

Giv plads til sorgen

En af de første beslutninger, der skal træffes, er, at finde ud af om afdøde skal begraves eller bisættes. Bedemanden kan hjælpe med begge, ligesom han eller hun også kan hjælpe, hvis afdøde ikke var medlem af folkekirken. Noget af det første, der kendetegner en god bedemand, er, at vedkommende har forståelse for dig og din families situation. Bedemandens fornemmeste opgave er at kunne give plads til jeres sorg, samtidig med at han eller hun på diskret og effektiv vis, hjælper jer gnidningsfrit og sikkert igennem forløbet omkring begravelsen eller bisættelsen – selvfølgelig altid i dit tempo og på dine præmisser.

 

Få afdødes sidste ønsker opfyldt

For nogle pårørende kan selv den mindste praktiske eller juridiske opgave virke uoverskuelig, mens andre blot har brug for bedemandens hjælp til et lille udpluk af opgaverne. Ligegyldigt om du hvor meget eller lidt, du har brug for hjælp til, er bedemanden altid en god sparringspartner, der har daglig kontakt med alt fra kirker og stenhuggere til blomsterbutikker osv. Den rigtige bedemand for dig, er bedemanden, der kan få afdødes sidste ønsker opfyldt og bidrage til, at det bliver et uforglemmeligt og værdig farvel.