Erstat manglende tænder

Dette indlæg er sponsoreret.

Lav nye tænder, som ikke vil kunne skelnes fra din egne

Hvis du går og skjuler dit smil, fordi du mangler nogle tænder, kan en tandbro er løsningen for dig. Tag en snak med din tandlæge, hvis du vil høre mere.

 

Hvad er en tandbro?

Med en tandbro kan du erstatte manglende tænder med nye tænder. Tandbroen skal sættes fast i tænderne ved siden af de manglende tænder. Om du kan få en tandbro, afhænger af dine andre tænders tilstand. Det er tandlægen, der afgør, om de er i god nok stand, til at kunne bære en tandbro. Hvis de ikke er i god nok stand, findes der også løsninger til det. For at kunne sætte broen fast, tager tandlægen et aftryk, og broen laves i et look, så den ligner dine naturlige tænder.

 

Typer af broer

Der findes forskellige typer af tandbroer, som hver især er designet til at løse forskellige slags huller i munden. Støttebroen er bedst til patienter med paradentose. Extentionstandbroen hænger fast på en enkelt tand, og bruges, når der ikke er tænder på begge sider af den manglende tand. Svævebroen er en tandbro bag i munden, som ikke sidder fast på tandkødet, og dermed får den et svævende udtryk. Tandlægen vælger typen af bro, som passer bedst til dig og din situation.

 

Bivirkninger og pasning af bro

Efter en tandbro er sat fast, kan du opleve en smule ømhed og følsomhed i et par dage. Det er vigtigt at sørge for at passe på din nye tandbro. Husk at bruge tandtråd og tandstikkere og sørg for at pleje tænderne med grundig tandbørstning hver dag, så broen holder længere. Jo bedre du passer på den, jo længere vil tandbroen holde, og jo pænere vil den være i længere tid. Holdbarheden afhænger helt af plejen. Kontakt Tandlægerne Ivident i Aarhus og hør mere om tandbroer.