Et inspirerende madunivers – disse thailandske retter hitter

Derfor skiller thaimad sig ud fra mængden

Det kan måske være lidt svært at adskille kinesisk, japansk og thailandsk mad fra hinanden – fordi bruges der ikke ris, nudler, grøntsager og fisk i alle retter? Jo, det er nemlig nogle elementer, som den asiatiske mad har til fælles, men det, som gør den thailandske mad speciel, er, at Thailands madkultur- og traditioner aldrig blev påvirket af kolonisering. Det betyder, at maden er fuldstændig autentisk ind til benet. Det thailandske køkken runder alle smagsoplevelserne, og retterne rummer både søde, sure, stærke og bitre smage.

Populære thailandske retter, du skal prøve

Er du nysgerrig på det thailandske køkken, så kommer vi her med nogle bud på de mest populære retter, du skal prøve.

Karryretter

Man kan ikke tale om thaimad, uden at tale om karryretter. Der findes karryretter med forskellig chili-styrke, men fælles for dem alle er, at de består af en udvalgt karry, eller karrypasta, som kombineres med citrongræs, kaffir limeblade, kokosmælk, koriander, hvidløg og frit valg af fisk og kød. Prøv fx Panang-karry eller massamam-karry.

Thailandske supper

Også suppe er populært i det thailandske køkken. Tom Kha Gai er en lækker mild kyllingesuppe baseret på kokosmælk – dog findes den også med chili, hvis man ønsker en suppe med bid i. Er du mere til fiskesuppe skal du prøve Tom Yam Gom med kongerejer, koriander, chili og ingefær samt tilsat sauce – en stærk og smagfuld suppe.

Gode grunde til at bestille thai take away

Har du ikke mod på at lave thailandsk mad selv, så kan du heldigvis bestille thai take away. Det er de færreste af os, der har de rette ingredienser på hylderne, men med thai take away, snydes du ikke for en smagfuld oplevelse. Du kan jo nemt lige hente din thai take away på vejen hjem fra arbejde og så er aftensmaden klar på nul komma fem.