Fordele ved slibning af bordplade

Dette indlæg er sponsoreret.

Forlæng levetiden af dit træbord med en slibning

Når det kommer til trægulve, træborde eller træstole, er man godt klar over, at de skal plejes i ny og næ. Det er dog typisk i forbindelse med gulvafslibning, at man hører om træpleje, så mange har det med at negligere de andre træmøbler i hjemmet. I dette indlæg vil du blive klogere på, hvorfor du bør pleje dit træbord, og hvordan du bedst øger din bordplades levetid. Slibning er en fantastisk metode til at give ens træbord en mindre restaurering, fjerne ridser og slitage og måske endda give den frisk ny farve med den rette efterbehandling.

 

Her er de mange fordele ved slibning af træborde

Slibning af træborde har mange af de samme fordele som en gulvafslibning har. Man kan som privatperson selv stå for at slibe sin bordplade og endda gulvafslibning, hvis man ønsker, men det kan i begge tilfælde være smart at kontakte et lokalt gulvfirma i fx Silkeborg for at få fagpersoner med på råd. Her er nogle af de fordele, som du kan opnå ved at slibe din bordplade:

 

  • Fjernelse af ridser og pletter: Hvis din bordplade har ridser og pletter, kan slibning fjerne dem og gøre din bordplade mere jævn og glat.

 

  • Forbedret æstetik: En nysleben bordplade kan give dit bord et nyt og forbedret udseende. Det vil også gøre det muligt at give den en frisk ny efterbehandling i fx en mørkere farve.

 

  • Forøget holdbarhed: En jævn og glat overflade kan gøre din bordplade mere holdbar og modstandsdygtig overfor ridser og pletter i fremtiden.

 

  • Lettere rengøring: Slibning af din træbordplade kan – ligesom med gulvafslibning – gøre det lettere at rengøre og opretholde. Dette skyldes, at støv og snavs ikke kan samle sig i ru overflader, og det er lettere at tørre bordpladen af.

 

  • Mindre risiko for skader: En ujævn bordplade kan føre til skader på andre genstande, der placeres på overfladen – eller dig selv for den sags skyld. Ved at slibe bordpladen jævn kan du mindske risikoen for skader.

 

Hvis du er lidt bekymret for at gå i gang med projektet, er det en stor fordel at kontakte nogen, der har erfaring med gulvafslibning i Silkeborg eller andre byer i nærheden af dig. De vil ofte også have erfaring med slibning af bordplader.