Hvad koster et nyt badeværelse i København?

Dette indlæg er sponsoreret.

Dette må du selv lave om på badeværelset

Skal der laves nyt badeværelse, eller skal det blot renoveres hist og her? Har du mod på at kaste dig ud i at lave nyt badeværelse, så er der heldigvis en række ting, du gerne må lave om på selv.

Ting du selv må renovere på badeværelset:

  • Lægning af nye fliser
  • Udskiftning af vandhaner og pakninger
  • Udskiftning af håndvask
  • Udskiftning af toilet
  • Udskiftning af vaskemaskine

I erhvervsmæssigt øjemed bliver du en såkaldt medbygger, idet du ikke slipper udenom at samarbejde med VVS’ere. Dette betyder også, at du bør overveje en ekstra gang, om du har de rette kompetencer til at renovere eller lave nyt badeværelse, da kvaliteten af dit arbejde kan have indflydelse på håndværkernes arbejde efterfølgende.

Vigtigt: lav ikke selv VVS-installationer

Det er meget vigtigt, at du ikke foretager ændringer på de faste dele af VVS-installationerne, som er på vandhaner, håndvask, toilet, vaskemaskine osv. Ligeledes må du heller ikke selv lave nye VVS-installationer. Det er nemlig lovpligtigt at hyre en autoriseret håndværker til at håndtere VVS-installationer samt andre elinstallationer. Derudover kender håndværkeren til de krav, der er for vådrum, så du ikke skal bruge energi på at orientere dig i lovgivningen.

Hvad koster et nyt badeværelse?

Og så det helt store spørgsmål: Hvad koster et nyt badeværelse i København? Prisen på et nyt badeværelse i København afhænger af tre ting:

  • Om du køber arbejdstimer
  • Om du køber en totalentrepriseløsning
  • Om der er tale om en renovering eller et helt nyt badeværelse

Det kommer måske ikke som nogen overraskelse, at timeprisen for en håndværker i København er højere i sammenligning med håndværkere fra andre dele af Danmark. Prisen for en komplet renovering ligger mellem 6.000-10.000 kroner pr. kvadratmeter, men dette er blot et estimat – det afhænger nemlig også af, hvilke byggematerialer og armatur der skal bruges. Du kan spare på armaturet ved at genbruge, det du har, eller blot nøjes med at udskifte få dele.