Hvad skal man huske i forbindelse med en bisættelse i Ringkøbing?

Dette indlæg er sponsoreret.

Hvad er forskellen på en begravelse og en bisættelse?

Nogle bruger måske de to ord lidt i flæng uden helt at huske på, hvilke forskelle der faktisk er.

Ved en begravelse er afdøde anbragt i kisten under den kirkelige ceremoni. Efter ceremoni bærer de pårørende kisten ud til gravpladsen, hvor begravelsen afsluttes med, at kisten sænkes ned i jorden. Derfor kalder man det også ofte for en jordbegravelse. Her siger præsten typisk et par ord, gerne de velkendte ”Af jord er du kommet, til jord skal du blive”. Dernæst kan pårørende kaste en rose ned på kisten, og begravelsen er hermes forbi.

En bisættelse foregår altså en smule anderledes. Afdøde er her også i kisten, men efter den kirkelige ceremoni bærer familien kisten ud til rustvognen. Rustvognen kører da kisten til krematoriet, hvor den bliver brændt og asken kommer i en urne.

Dette skal du huske i forbindelse med en bisættelse

Når du skal planlægge en bisættelse i Ringkøbing, er der flere ting, du skal huske på. Husk at aftale afhentning af afdøde i det private hjem og evt. arrangering af udsyngning eller alenetid, inden afhentning. Find tøj, afdøde skal bisættes i, og hvis der skal være en ceremoni eller mindehøjtidelighed for afdøde, skal der naturligvis også bestemmes tidspunkt herfor. Ofte sker invitationen hertil gennem en dødsannonce i avisen, som du også selv skal huske.

Hvis ikke det allerede er i stand, skal du også vælge et gravsted på kirkegården og lave eventuelle aftaler med graveren her. Der skal gerne være seks personer, der skal bære kirken, hvilket bør aftales inden bisættelsen. I forbindelse med en bisættelse skal du også give besked til krematoriet og aftale om afhentning af urnen, når denne er klar.

Fordele ved en bisættelse i Ringkøbing

Der findes en række fordele ved at vælge en bisættelse.

Kirkegården og gravstedet er billigere ved bisættelser, hvilket giver bedre mulighed for at tage et sidste farvel. Desværre er der også et miljømæssigt regnskab, hvor en bisættelse faktisk er mere miljøbelastende end en begravelse er.