Malermesterens 3 gode råd

Skal du fraflytte din lejlighed, eller overtager du et hus, hvor du selv skal stå for istandsættelsen, så kan du med fordel læse med her. Her kommer Malermester Bo Rasmussen med gode råd til, hvordan du får mest ud af istandsættelsen. Det allervigtigste i processen er nemlig at planlægge arbejdet, så du ikke kommer til at ødelægge noget – eller lave dobbeltarbejde. Læs med her og følg guiden til, hvordan du bedst kommer omkring malerarbejdet.

 

Råd nr. 1: Rækkefølgen betyder alt

For at undgå at du ender med spildt arbejde, skal du gøre dig nogle overvejelser omkring rækkefølgen af istandsættelsen. Rengøring og nedpudsning er selvfølgelig det allerførste skridt, men faktisk betyder det også en hel del, om du begynder med at male væggene eller slibe gulvet. Malere hos Malermester Bo Rasmussen anbefaler, at du starter med gulvslibningen. Støvet fra gulvslibningen kan nemlig ende med at ødelægge glansen på de nymalede vægge.

 

Råd nr. 2: Vælg de rigtige rensemidler

Paneler og andre former for træværk ønsker du ikke at rense med grundrens. Malere anbefaler i stedet, at du sliber og spartler de revner, der er i træværket. Her skal du sørge for at købe spartelmasse, der er beregnet til træværk. Når du har slebet og spartlet, tørrer du overfladen over med en fugtig klud. På den måde undgår du mindre huller, så du ikke skal slibe så meget. Hvis du også sliber træværket mat, inden du maler, vil malingen hænge endnu bedre fast.

 

Råd nr. 3: Invester i den dyre maling

Malere anbefaler, at du køber kvalitetsmaling, fordi der er flere fordele ved dette. For det første skal man bruge mere maling, hvis man køber det billigt, fordi den kræver, at den skal males over flere gange. Hvorimod maling fra malermestre i højere grad har en bedre dækkeevne på grund af den gode kvalitet. Kvalitetsmalingen er også meget bedre for indeklimaet, og de personer der skal opholde sig i rummene. Derfor er det i sidste ende ikke noget at vinde ved at bruge billig maling.

 

Opsøg gerne flere råd

Malermestre står til rådighed i butikkerne, når du skal købe maling og andet malerudstyr. Derfor kan du roligt rådføre dig med de lokale professionelle, når du køber ind til dit næste malerprojekt. På den måde får du også de nødvendige oplysninger om lige præcis de produkter, du skal bruge.