Råd til dig der overvejer at skifte tag
Dette indlæg er sponsoreret.
At skifte tag
Hvornår er det nødvendigt med nyt tag? Der kan være forskellige årsager til, at du skal have et nyt tag. Der er f.eks. regler og lovgivning om, hvornår det er nødvendigt, men det kan også være, at du blot selv ønsker en ændring. Årsager til nyt tag kan være sikkerheds- og miljømæssige, der skal overholdes. Som udgangspunkt må du gerne lægge dit nye tag selv, men visse opgave skal udføres af fagfolk, såsom: tagpap på fladt tag; stråtag; Asbestholdige Eternit tagplader; kobber- og zinktag mm.
Fordele og ulemper ved at skifte tag selv
Ser du dig selv som en dygtig handyman, så kan du sagtens selv skifte dit tag, hvis det f.eks. er et ståltag, plasttag eller visse typer tegltag, der skal lægges. Det er besparende og kan være et sjovt projekt at arbejde med, hvis du har hænderne skruet rigtigt på. Det er vigtigt at huske reglerne til taghældningen, når du selv skifter taget: forskellige slags tagtyper og materialer kræver forskellige hældninger. Ulempen ved at selv at skifte taget er selvfølgelig, at du selv skal stå for at lære alle disse regler, og du skal ligeledes selv stå for at gøre det ordentligt. Ønsker du det gjort professionelt og effektivt første gang, kan en fagmand være en stor hjælp.
Forskellige regler vedrørende nyt tag
Udover regler til tagets hældning, sikkerhedsmæssige- og miljømæssige regler, og regler til hvem der må udføre hvad, så er der stadig flere regler og krav, der skal overholdes. F.eks. skal du også tage stilling til, hvad din beboerforening og lokalplanen siger om tagudskiftninger. Før du sætter projektet i gang, så tjek altså altid med din kommune, om det arbejde, du gerne vil udføre, er lovligt, og om det muligvis er nødvendigt, at du skal søge om en byggetilladelse. Der er også lovkrav til efterisolering af dit nye tag, hvis det kan betale sig. Der er altså mange regler og krav, du skal læse op på, inden du sætter i gang. Er du i tvivl, så få endeligt hjælp af en lokal fagmand – det betaler sig!