Sådan vælger du den bedste dyrlæge

Dette indlæg er sponsoreret.

Dyrene er vores bedste venner

Det gør ondt på os, når vi kan se, at vores kære dyrevenner har ondt. Det kan være svært at finde ud af, hvad der helt præcist kan være årsagen til dit kæledyrs smerter og problemer, så det sikreste er altid at kontakte en dyrlæge. Dyr har, ligesom mennesker, behov for at blive tilset af en læge – de skal vaccineres, have sundhedstjek, passes og plejes. At vælge den dyrlæge, som er tættest på, er ikke nødvendigvis den bedste løsning. Vælg en omsorgsfuld dyrlæge, som du føler sig tryg ved, da det smitter af på dit dyr.

 

Disse faktorer skal du have in mente, når du vælger dyrlæge

At vælge dyrlæge til sit kæledyr, bør være en beslutning man træffer under rolige forhold og ikke under akutte problemer. Derfor bør du altid vælge dyrlæge, som noget af det første, når du byder det nye familiemedlem velkommen.

Her er et par ting, som du bør undersøge inden valg af dyrlæge:

  • Hvilke behandlinger og ydelser tilbyder dyrlægen?
  • Er der mulighed for akut dyrlægetid og døgnservice?
  • Hvordan passer dyreklinikkens åbningstid ind i dit skema?
  • Er dyrlægen omsorgsfuld, tålmodig og en god kommunikatør?

 

Der findes mange forskellige dyrlægepraksisser

Dyrlæger kan arbejde på forskellige måder. Der findes dyrlæger, som arbejder i en blandet praksis, hvor de behandler landbrugsdyr såsom kvæg, grise, heste, hunde og katte under samme tag eller som udekørende service. Derudover er der også dyreklinikker og dyrehospitaler. En almen dyreklinik beskæftiger sig hovedsageligt med familiedyr såsom hund, kat, gnavere og andre små dyr, mens man på et dyrehospital har mulighed for at indlægge svært syge eller tilskadekomne dyr for en længere periode. Når du vælger dyrlæge, skal du derfor undersøge, om den enkelte dyrlæge eller dyreklinik har erfaring med dit dyr – det vigtigste er dernæst, at du og dit dyr føler sig trygge ved dyrlægen.