Behandling af triggerpunkt

Dette indlæg er sponsoreret.

Hvad er triggerpunkt?

En del kommer til at mærke det på et tidspunkt i deres liv: det er som om, at der er en lille knudeagtig sammentrækning i muskelvævet, der er begravet dybt derinde. Det er netop dette, der kaldes et triggerpunkt, og det kan opstå af mange årsager. Det kan både forårsages af en akut overbelastning men også lange ensidige belastninger af en enkelt muskel ‒ for eksempel hvis du altid hænger med nakken i timevis foran skrivebordet.

 

Hvad er typiske symptomer på triggerpunkt?

Der kan være mange symptomer på triggerpunkt. Oplever du, at du kan nikke ja til mange af symptomerne, så er der er en forøget sandsynlighed for, at det faktisk er triggerpunkt, der forårsager symptomerne. Blandt de mest typiske symptomer er: et eller flere ømme punkter/steder i din muskel; smerten er ikke skarp, men tværtimod nagende og sløv; du kan mærke ømheden, når du trykker på punktet, men det føles ikke sådan andre steder; du kan føle en del stivhed i området mm. Dette var blot nogle af de mest typiske, men der findes stadig en længere liste af symptomer.

 

Hvordan behandler du triggerpunkt?

Et besøg hos kiropraktoren kan ofte hjælpe i forbindelse med triggerpunkter. Kiropraktoren kan bl.a. få spændingen i musklen til at mindskes via trykmanipulationer med fingrene på triggerpunktet. Kiropraktoren kan også benytte specielle øvelser og behandlingsmetoder såsom dry needling på punkter. Det kan være svært at finde den rette kiropraktor til behandlingen, da der ofte er mange at vælge imellem. Det kan dog ofte være en god ide at støtte lokalt: bor du f.eks. i Svendborg området, bør man støtte den lokale kiropraktor fra Svendborg. Det er altid gavnligt at støtte nærmiljøet med de lokale virksomheder, som ofte skaber gode kontakter og forbindelser i lokalområdet. Støt lokalt ‒ det betaler sig!