Bekæmpelse af murbier: sådan gør du

Dette indlæg er sponsoreret.

Hvordan bekæmpes murbier?

Murbier giver nærmest lige så mange gener som ethvert andet skadedyr, da de kan grave huller i dine fuger og dermed svække dit murværk. Hvis du har fået murbier, handler det derfor også bare om at komme af med dem så hurtigt som overhoved muligt.

 

Vær opmærksom på tegn på murbier

Det mest tydelige tegn på murbier er dermed også, at du har huller i fugerne mellem murstenene. Måske du kan se et mønster, således at det hovedsageligt er de syd- og vestvendte mure. Dette understøtter i høj grad, at der er tale om murbier, da de går efter at grave gange, hvor der er varmt.

 

Det kan nogen gange være svært at identificere disse huller som murbiernes gange, men du kan gå ud fra disse fire tips:

  • Der vil som regel være en serie af huller, og oftest i de vandrette fuger
  • Hullerne er helt runde, og 3-7 millimeter i diameter
  • Hvis du har haft murbier i længere tid, så kan murbierne dog have været godt i gang. Dermed kan hullerne være mere udkradsede og ikke længere helt så runde.
  • Hullerne vil typisk være 10 – 20 centimeter dybe.

 

Murbier er en del af insektfamilien

Murbier er en del af insektfamilien, og den kan for mange være svær at skelne fra de andre gule familiemedlemmer, men den ligner en lille honningbi. Den lever naturligt i kalk- eller ler skrænter, og det er også derfor, at din husmur er et oplagt bo. Murbierne stikker nærmest aldrig. De er rolige af natur, så du vil højest sandsynligt kun blive stukket, hvis du virkelig provokerer den.

 

 

Få professionel hjælp til bekæmpelsen af murbier

Hvis skaden er sket, og du har fået murbier i dine fuger, anbefales det på det kraftigste, at du får en professionel til at hjælpe med bekæmpelsen af murbierne. Professionelle har mange års erfaring, og du kan dermed få fjernet både murbier eller andre hvepseboer hurtigt og effektivt. Forkert eller utilstrækkelig metode til fjernelse af bierne kan desuden resultere i at en kæmpe hvepsesværm bliver provokeret og dermed går til angreb, og det er nok noget, de fleste af os helst vil undgå.