Hvorfor giver man firmajulegaver?

Dette indlæg er sponsoreret.

Det kan nogle gange være nogle lange arbejdsdage i en virksomhed. Derfor er det en god ide at vise dine ansatte, at du sætter stor pris på deres hårde arbejde, så de fremadrettet også gerne vil knokle for dig og din virksomhed. Det kan du blandt andet gøre ved at give dem firmajulegaver hvert år til jul. Men hvorfor giver man firmajulegaver? Fordi de gør, at medarbejderne føler sig værdsat, og du viser, at du anerkender deres store betydning for virksomhedens daglige eksistens. Firmajulegaver kan findes i alle prislag. Det er ikke størrelsen eller gavens værdi, der har betydning men tanken bag, der viser, at du sætter pris på dine ansatte.

Er firmajulegaver skattefrie?

En medarbejder må hvert år få gaver for i alt 960 kr. eksklusive moms uden at skulle betale skat af dem. En firmajulegave til 720 kr. er derfor skattefri. Hvis værdien derimod overstiger de 720 kr., skal medarbejderen betale skat af den. Skat har opsat fire kriterier, for at gavekort til firmajulegaver er skattefrie. Det gælder følgende:

  • Udvalget skal være begrænset.
  • Der må maksimalt være 25 gave at vælge imellem.
  • Gavekortet må ikke kunne veksles til penge, og gaverne må ikke kunne veksles til andre gaver.
  • Værdien af gavekortet skal være inden for skats grænser for firmajulegaver.

Inden for ovenstående rammer er det muligt at give dine medarbejdere firmajulegaver.

Skal virksomheden eller medarbejderen vælge firmajulegaven?

Der er delte meninger omkring, hvorvidt det er bedst, at dine medarbejdere selv får lov at vælge deres firmajulegaver, eller om du som arbejdsgiver skal gøre det. Nogle virksomheder vælger at købe det samme til alle, hvorimod andre giver et gavekort til en hjemmeside, hvor medarbejderne selv kan vælge, hvilken gave de vil have inden for et begrænset udvalg. Ved at lade medarbejderne vælge selv, får de mulighed for at få en firmajulegave, som de rent faktisk kan bruge til noget, frem for endnu et sæt sengetøj eller 4 flasker vin.