Find balance i familielivet

Du kommer træt hjem fra job, men sidder lige 5 min. ekstra i bilen for at stjæle dig et øjeblik for dig selv. Du tager dig sammen, går ind, og som forudset, hænger ungerne i loftet og din partner har nået et stressniveau der sender rystelser gennem nabolaget, som er tæt på at kunne måles på richterskalaen…

Det er nærmest en naturlov, at uanset hvor dejlige og skønne børnene er, eller hvor fantastisk dejlig din partner er, så er ungerne indimellem bare nogle ret så røv-trælse møgunger og ro og harmoni i familien virker som en by i Rusland.

 

Nogle gange bliver ”indimellem” oftere og oftere, og det er som om hele familien er ude af balance – man er ved at blive VANVITTIG. Men fortvivl ikke, der er faktisk ganske enkle metoder til at genskabe balancen og på kort tid ændre stemningen i familien, så du igen får glade børn og overskud i hverdagen.

Det er her en familieterapeut kommer ind i billedet.

 

En familieterapeut vil f.eks. kunne hjælpe dig til at:

 • Skabe overblik over din situation, dine ressourcer og dine handlemuligheder, så du igen kan få greb om tingene og genfinde balancen. I fællesskab udvikler man redskaber der passer lige præcist til dig og din familie.

 

 • Hjælpe dig til at lære dig selv bedre at kende og dermed at blive tydeligere omkring dine ønsker og værdier. Du får hjælp til at slippe af med irriterende vaner, gamle “plageånde” og negative tanker.

 

 • Støtte dig igennem følelsesmæssige voldsomme oplevelser, uden at du behøver at genopleve det der har overbelastet dig. Det er muligt at hjælpe dig uden at kende til din historie.

 

Klassiske problemstillinger i terapien:

 • Du kan ikke få dit barn til at høre efter

 

 • Få hjælp til at få børnene til at samarbejde med dig – helt uden skæld ud

 

 • Dit barn virker ude af balance, er trist og græder ofte og nemt
  – Få hjælp til at hjælpe dit barn ud af denne svære tilstand

 

 • Du/dine børn har ikke helt fundet rytmen med din kærestes børn
  Få de redskaber der skal til for at få den nye familie til at fungere sammen.

 

 • Du og din eks kan ikke enes og finde ud af samarbejdet omkring børnene
  Selvom det kun er dig der søger familieterapi, så skal du vide, at det er første skridt i retning af at få et bedre samarbejde med din eks og lette presset på dig selv og dine børn.

 

Hvem kan have glæde af familieterapi?

Uanset om du er mand eller kvinde, mor eller far, barn eller voksen, så kan du have glæde af familieterapi. Det hjælper dig og din familie med de skrammer og blå mærker livet indimellem giver og er til dig der vil videre.

 

Hvordan kommer du videre?

På siden Jannepress.dk finder du en række nyttige artikler der giver dig nogle helt konkrete værktøjer til hjælp i hverdagen. Har du brug for en konsultation med en erfaren familieterapeut, kan det bookes her. Ofte skal der blot 1-3 konsultationer til, før du oplever en mærkbar forskel.