Sådan forholder du dig, hvis dine hvidevarer går i stykker

Dette indlæg er sponsoreret.

Hårde hvidevarer står også af

Det ville da være skønt, hvis køleskabet, ovnen og vaskemaskinen aldrig havde brug for hverken vedligeholdelse eller reparation. Der er ikke noget værre, end når ens hårde hvidevarer står af midt i en travl hverdag, hvor man ikke har tid eller overskud til at fikse sådanne problemer.

Oplever du, at dine hvidevarer er blevet trætte? Du kan starte med at undersøge roden til problemerne, og hvis de ikke er til at finde, kan du med fordel kontakte en serviceudbyder, der reparerer hvidevarer.

Overvej at få reservedele til dine hvidevarer

Genbrugstrenden er kommet for at blive, og mange vælger efterhånden at købe brugt, når gammel elektronik står af. Dog er det ikke altid nødvendigt at vende blikket udad mod nye eller brugte hvidevarer, da man ofte kan fikse problemerne med reservedele til hvidevarer – det kan jo vise sig, at din opvaskemaskine blot skal have udskiftet slanger, eller at der skal et nyt filter i vaskemaskinen. Undersøg, hvilke reservedele din hvidevarer har brug for; det kan nemlig godt betale sig at have nogle reservedele liggende. Vi er alle afhængige af reservedele til hvidevarer i hjemmet, hvis vaskemaskinen eller ovnen går i stykker i hjemmet.

 

Problemer, der ikke kan betale sig at reparere

Der er dog tilfælde, hvor det ikke kan betale sig at få en reparation af dine hvidevarer. En tommelfingerregel er, at prisen for en reparation ikke må overstige hvidevarens købspris divideret med dens alder.

Følgende er eksempler på problemer, der ikke kan betale sig at reparere:

  • Køleskabe: et ødelagt kølesystem eller defekt kompresser.
  • Vaskemaskiner: hvis din vaskemaskines lejer er indbygget i svejsede plastkar, kan disse ikke skiftes ud. Derfor kan det heller ikke betale sig at udskifte karet.