Lav en tilbygning, hvis nybyg er for stor en mundfuld

Dette indlæg er sponsoreret.

Det koster det at bygge nyt

I dag er der flere og flere, der springer ud i at bygge nyt. Andelen af solgte grunde er steget markant i hele landet, men især på Sjælland er lysten til at bygge og bestemme helt selv kommet frem hos mange mennesker.

Fordele ved at bygge selv

Det er også forståeligt, at mange mennesker får lyst til at opgive boligjagten og i stedet bygge selv. Der er mange fordele, herunder:

  • Man kan få lige præcis det hus, som man vil have, og man skal ikke på kompromis med en eneste ting, når man bygger fra bunden
  • Man kan få et lavenergi hus, således at det rent økonomisk også sagtens kan betale sig at bygge selv
  • Der er mindre vedligeholdelse, når huset er nyt, og man ved, når man selv har bygget det, at tingene er lavet ordenligt og forhåbentlig kan holde i mange år fremadrettet

Prisen på et nybygget hus

Det er svært at sige noget konkret om, hvad et nybyggeri vil komme til at koste. Det kommer an på rigtig mange ting. Men helt overordnet set kan man regne med en kvadratmeterpris på omkring 11.000 og så et tillæg på 1 million kroner oveni.

Tilbygning fremfor nybygning

Synes man alligevel, at det virker uoverskueligt at springe ud i nybyggeri, er der også andre muligheder. Du kan eksempelvis vælge at lave en tilbygning, hvis nybyg er for stor en mundfuld.

Hvad koster det at bygge til?

Ligesom det er svært at sige noget prismæssigt om et nybyggeri, er det også svært at sige, hvad det vil koste med en tilbygning. Prisen svinger utrolig meget alt efter, hvilke materialer, du vil bruge. Man kan dog gå ud fra, at man skal betale et sted mellem 15.000 og 20.000 kr. pr. kvadratmeter tilbygning. Dermed er en tilbygning også ofte en billigere løsning end nybyggeri.