Nem haveanlæg

Sådan anlægger du en have

Der findes ikke noget dejligere end at sidde i sit eget skønne haveanlæg og nyde den friske luft, planterne og fuglene på en solskinsdag. Om du så er mest til at spille bold med børnene, slikke sol i græsset eller sysle med blomster, urter og æbletræer, så kræver din have, at du holder den vedlige og investerer lidt timer i den i ny og næ. Her får du nogle tips til netop dette.

 

Ukrudt behøver ikke at være din fjende

Mange haveejere river sig selv i totterne, når de luger ukrudt. Det er da også et arbejde, som aldrig rigtigt har en ende, men et tip herfra er at acceptere ukrudtet i din have. Det bidrager også til biodiversiteten. En vild have tiltrækker nemlig også nyttedyr, som fx fugle og pindsvin. Du kan dog styre ukrudt, som fx brændenælder, ved at lave en barriere for det med eksempelvis en kantafgrænsning, ligesom du også kan dække jorden i dine bed med flis for at hæmme ukrudtet. Små bede er i øvrigt nemmere at vedligeholde og overskue end ét stort. Det er også en god idé, at du anlægger din have med mange planter af den samme slags, som også er nemme at pleje. En anden god tommelfingerregel er også, at hvis du opdeler din have i forskellige områder med forskellige krav til pasning, så hjælper det også på overskueligheden.

 

Selv de grønneste fingre har ikke uendelig tid

Havearbejde kan være en rigtig stor tidssluger. Men selvom du måske ikke har dit grønneste fingre eller meget tid på hånden, så kan du sagtens få et spændende og smukt haveanlæg, som ikke kræver, at du går fuldtid på hækkesaks, græsslåmaskine og rive.

 

Start med anlægsgartner

Uanset hvordan du kan lide din have, så ligger der altid en stor opgave i at få den anlagt, hvis du ønsker at starte helt fra bunden. Derfor kan det være en fornuftig idé at hyre en anlægsgartner til det. Hvis du er bosiddende nord for (eller i) København, som fx i omegnen af Farum og Lynge, så kan en dygtig og lokal anlægsgartner hjælpe dig med at gennemtænke og designe dit helt eget haveanlæg på hele Nordsjælland, som du vil blive glad for, idet de netop kan hjælpe dig med at få en have, som er nem at holde, samtidigt med at de rammer dit personlige udtryk.