Få tjekket din hunds tænder

Dette indlæg er sponsoreret.

Dyr skal også have tjekket tænderne

Hunde har stærke tænder, men ligesom mennesker har de også behov for noget ekstra forplejning. Det kan nemlig blive meget dyrt, hvis din hund udvikler kroniske sygdomme. Dog kan du selv hjælpe med forebyggelsen.

 

Tegn på, at din hund kan have brug for hjælp

Der er nogle genkendelige tegn på, at din hund har brug for hjælp. Hvis du oplever, at din hund har dårlig ånde, ikke vil tygge på hårde ting som mad eller legetøj, eller ikke vil klappes på hovedet, kan det være tegn på, at den har ondt i gebisset og har brug for et tjek. Du kan få din hunds tænder tjekket hos en dyrlæge på Østerbro.

 

Hvad kan du som ejer gøre for at forebygge tandproblemer?

Som ejer kan du også gøre noget for at hjælpe din hunds tænder – både ved at holde øje med tegnene nævnt ovenfor samt børste din hunds tænder. Vi forklarer her, hvordan du kan fjerne madrester og tandsten, så din elskede hund oplever færre tandproblemer.

 

Hvordan kan jeg børste min hunds tænder?

At børste din hunds tænder tager tid, men det gavner i det lange løb. Du skal starte med at børste et par enkelte tænder ad gangen for at vænne din hund til processen. Efterhånden kan du tage flere tænder ad gangen, og din hund kan vente tålmodigt, til alle tænderne har fået en tur. Find en blød tandbørste, hold støttende på næseryggen og løft kæben. Herefter skal du børste i bløde cirkelbevægelser. Det er anbefalet, at din hund skal have børstet tænder dagligt, og jo tidligere du starter, jo hurtigere kan din hund vænne sig til det. Evt. kan du give den godbid efter børstning for at motivere den.

 

Sørg for at få professionel hjælp en gang imellem

Det gavner at hjælpe sin hund på vej, men det er nødvendigt, at man tager sin til dyrlæge for et eftersyn. Mindst én gang årligt skal en dyrlæge tjekke, om tænderne udvikler sig i den rigtige retning. Du kan også bestille en tandrensning hos en dyrlæge for at fjerne det skidt, som er uundgåeligt, og du ikke selv kan gøre.