Hvad er tvangsfjernelse?

Dette indlæg er sponsoreret.

Tvangsfjernelse af børn 

Tvangsfjernelse finder sted, når myndighederne vurderer, at barnet ikke kan forblive ved sine forældre uden at tage skadeRent definitorisk kaldes det i Lov om social service ’anbringelse uden samtykke’, hvilket eksempelvis kan hænge sammen med, at forældrene enten er psykisk syge eller alkoholiserede. Målet med tvangsfjernelse er hyppigst, at barnet kun skal være væk fra forældrene i en begrænset periode, hvor efter det skal flytte hjem igen, men dette er desværre ikke altid tilfældet. I de fleste tilfælde af, at barnet bliver fjernet fra hjemmet, er det med samtykke fra forældrene, hvor der er tale om anbringelse uden for hjemmet, hvor barnet typisk kommer på e institution eller hjem til en plejefamilie.  

 Hvor mange børn bliver fjernet om året? 

I Danmark er omkring 14.000 børn anbragt uden for hjemmet. Af disse 14.000 er cirka 20% af børnene fjernet uden forældrenes samtykke, hvilket er ensbetydende med en tvangsfjernelse. Helt specifikt betyder det altså, at cirka 2.800 børn er fjernet fra deres forældre, hvor de ikke har givet samtykke til kommunen.  

 Er dit barn i fare for at blive tvangsfjernet? 

Som det fremgår af ovenstående afsnit, sker det alligevel forholdsvist hyppigt, at et barn bliver fjernet fra hjemmet. I tilfælde af, at du frygter, at dit barn bliver fjernet tvangsfjernet fra hjemmet, kan du få hjælp af en advokat, der kan være med til at sikre, at jeres rettigheder bliver overholdt. Det indebærer hovedsageligt, at kommunen lytter til dig og vurderer, om barnet evt. kan blive i hjemmet, måske med ekstern støtte.  

Det er er noget af det drastiske, at en familie kan blive udsat for, er det derfor essentielt at sikre, at tvangsfjernelsen ikke finder sted, hvis den ikke er kausal med de gældende regler, hvorfor det kan være relevant at kontakte en god advokat, der har beskæftiget sig med reglerne inden for dette område i mange år