Hvornår skal mit dyr akut til dyrlægen?

Dette indlæg er sponsoreret.

Som kæledyrsejer kan det være svært at vurdere, hvornår dit dyr skal akut til dyrlæge. Det er nemlig ikke altid lige let at se, om dyret har brug for dyrlæge hjælp lige nu, eller om der er tid til at bestille en tid. Derfor får du her nogle gode råd til, hvordan du kan vide, om dit dyr har brug for hjælp så hurtigt som muligt. En akut dyrlæge gør det muligt at få hjælp på alle tidspunkter af døgnet, så dit dyr kan blive helbredt, inden sygdommen eller skaden får alvorlige konsekvenser. Du vil i den forbindelse blive bedt om at møde op på en bestemt klinik, eller også kommer der en dyrlæge ud til dig og dit kæledyr.

Søg akut dyrlæge i disse situationer:

Du bør søge akut dyrlæge hjælp når:

  • Dyret har brud eller større blødende sår
  • Dyret pludselig halter og tydeligt viser tegn på at være i smerte
  • Dyret har problemer med sin vejrtrækning
  • Dyret pludselig har fået oppustet mave eller har svært ved at komme af med sin afføring.

Det kan også være, hvis dyret er i fødselsvanskeligheder, har diarré eller pludselig får kramper. Ring i disse situationer til en vagtdyrlæge, som ud fra dyrets symptomer kan guide dig videre, så du hurtigt finder ud af, om du har brug for en akut dyrlæge.

Det koster en akut dyrlæge

Det koster det samme som normalt at få en vagtdyrlæge til at se på dit kæledyr uden for de almindelige åbningstider i hverdagen. Derudover er der dog et tillæg, der bliver lagt til. Dette sker, fordi dyrlægerne ikke får penge for at være tilgængelige hele døgnet. Du kan altid finde mere specifikke priser hos din lokale dyrlæge.