Skal du skilles – sådan finder du en advokat

Skilsmisseadvokat

Det er aldrig helt nemt at blive skilt. Brudt samliv og brudte drømme kan være hårdt for den enkelte, men derfor er der alligevel nogle praktiske og økonomiske beslutninger, der skal tages. Typisk vil der være spørgsmål ikke kun om deling af de ting, som man sammen ejer, men også hvad der skal ske med boligen, hvis den er ejet i fællesskab. Er der børn som et resultat af parforholdet, skal man også finde en løsning i forhold til forældremyndighed, hvem børnene skal bo hos og hvor ofte de skal have samvær med hver af forældrene. Meget af dette kommer dels an på børnenes alder og hvorvidt de er gamle nok til selv at tage en beslutning. Det kommer også an på om forældrene kan enes om forældremyndigheden, eller om der her er lagt op til konflikt.

Få en advokat ved skilsmisse

Hvis du står over for en skilsmisse, bør du sørge for at få en advokat. Selvom I måske er enige om at blive skilt, kan det alligevel være svært at få hold på lovgivningen. Det er ofte en økonomisk belastning for den enkelte, især hvis den ene skal købes ud af huset eller det helt skal sælges. Hvad hver især har bragt med ind i forholdet kan også være et emne for diskussion, hvor der måske kan blive behov for mægling.

Derfor kan en advokat hjælpe

Det gælder om at komme nogenlunde helskindet igennem en skilsmisse, og har I børn sammen, bør I forsøge at bevare den gode tone og et fornuftig samarbejde om dem for deres skyld. En advokat kan hjælpe jer, ikke blot med det praktiske, men også igennem mægling og mediation som middel til konfliktløsning. Hvis I ikke kan blive enige om en syv-syv ordning i forhold til børnene, kan en advokat bringes ind som mægler og mediator.

Forældremyndighed

Måske ønsker du hele forældremyndigheden, fordi din partner er utilregnelig eller voldelig. Her kan en advokat bistå dig med sagsbehandlingen og rådgive dig bedst muligt om dine muligheder. Delt forældremyndighed er ikke altid i børnenes tarv, men det kan være svært at få gennemført, at kun den ene forælder skal tildeles forældremyndigheden. En advokat kan føre sag om forældremyndighed på dine vegne.

Du kan finde en skilsmisseadvokat i Charlottenlund, og der er også flere advokatkontorer, hvor du kan finde en dygtig skilsmisseadvokat i København. En advokat kan for eksempel hjælpe med rådgivning om bodeling og om de praktiske omstændigheder i forhold til separation.

Advokat Lise Bouet
Lindegårdsvej 51
2920 Charlottenlund
39 63 41 11