Tandblegning i Aalborg

Der kan både være eksterne eller interne påvirkninger, der kan misfarve tænderne. Det, de har til fælles, at rigtig mange mennesker er trætte af misfarvninger, og derfor er der også flere og flere, der får bleget deres tænder. Læs med her, hvis du vil vide mere om, hvorfor tænder bliver misfarvet, og hvordan man behandler det.

 

Eksterne misfarvninger

De udefrakommende misfarvninger er nemmere at behandle end de indefra kommende.

De udefrakommende misfarvninger skyldes aflejring på tandoverflade af farvestoffer fra mad og drikkevarer som rødvin, te og kaffe. Tobak og lakrids er også en af de syndige nydelsesmidler, der misfarver dine perler.

 

Interne misfarvninger

Hvis du får en død nerve efter et slaf på tanden, kan dine tænder også misfarves. Der vil opstå blødninger i nerven, og blodpigmenter kan aflejres i tanden. Tanden vil derfor blive mørk eller eventuelt en helt sort tand. Interne misfarvninger kan også opstå, hvis moderen for eksempel får medicin som tetracyklin.

 

Sådan behandles misfarvede tænder

Når man skal behandle interne misfarvninger af tanden, der er opstået fra indre blødninger, fylder man nervekammeret op med en blegende pasta, som skal skiftes en gang om ugen, indtil tanden får sin farve tilbage. I de fleste tilfælde vil behandlingsresultatet være permanent, og det er derfor en god investering.

Eksterne misfarvninger kan behandles hos tandlægen ved hjælp af en pasta eller gel, der indeholder 30-35% carbamidperoxid. Gelen kommes på den individuelle skinne, og blegetiden varer ca. 2 timer.

 

Skånsom tandblegning nær Aalborg

Hvis du er på udkig efter en professionel og kyndig tandlæge, der kan udføre tandblegning, kan du trygt kontakte Tandlægerne i Gug, der har rigtig mange års erfaring med tandblegning.

Læs om andre virksomheder i Nordjylland her.